Publicat la: 23.08.2016. 16:50 / 1.662 views

STAŢII PENTRU CURSELE JUDEŢENE. PRIMĂRIA VA DA UNDĂ VERDE OPRIRILOR PRIN ORAŞ

Transportatorii privaţi de pe rutele judeţene vor avea amenajate pe traseele din oraş staţii intermediare pentru îmbarcarea şi debarcarea călătorilor. Astfel, Primăria Buzău intenţionează să rezolve o problemă ce trenează în privinţa opririlor ilegale ale microbuzelor şi autobuzelor care intră sau ies din municipiu. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost lansat în dezbatere publică.

transport 3În momentul de faţă, operatorii de pe rutele judeţene care ajung în autogările de pe raza municipiului Buzău nu au dreptul de a opri prin oraş, pentru a lăsa sau lua călători. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, s-a ajuns la obiceiul ca şoferii de pe rutele judeţene să oprească în anumite staţii Trans Bus, lucru pentru care nu au licenţă din partea autorităţilor.

De altfel, recent, poliţişti locali şi funcţionari din cadrul Primăriei au efectuat razii printre aceşti transportatori şi au împărţit amenzi pe bandă rulantă.

Principala problemă este cea a călătorilor care, în unele situaţii, pentru a ajunge la muncă, trebuie să schimbe mai multe mijloace de transport, în cazul în care microbuzele sau autobuzele opresc direct în autogări. Este şi motivul pentru care autorităţile s-au gândit să dea undă verde opririlor în staţii destinate doar curselor judeţene.

Zilele aceasta, a fost lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Consiliul Local prin care să fie înfiinţate staţii de îmbarcare-debarcare pentru operatorii de pe rutele judeţene. Dacă documentul va fi aprobat în forma actuală, va fi rezolvată o problemă stringentă, mai ales pentru navetişti.

Potrivit proiectului de hotărâre, autovehiculele care deservesc zona de nord a judeţului vor circula pe traseul pod Mărăcineni – str. Unirii până la autogara Buzău-Nord şi retur, iar cele din zona de vest Zona de Vest a judeţului Buzău (DN 10) vor circula pe traseul obişnuit, având staţii intermediare la Presim, Fabrica de Bere, Chimica şi Clubul Poliţiştilor.

De asemenea, microbuzele ce ajung de pe Şoseaua Brăilei la Piaţa Săracă vor avea staţii la Metalurgica şi Mariage IPIC CF. Cele care vin dinspre Şoseaua Spătarului vor putea opri în staţii la Drăgaică şi la intersecţia cu strada Independenţei. Autovehiculele care sosesc de pe D.J. 203D vor putea îmbarca sau debarca la Cimitirul Evreiesc şi la intersecţia cu strada Independenţei, aici unde vor putea opri şi microbuzele ce vin de pe DN1 B Buzău – Ploieşti.

Nerespectarea traseului şi opririlor potrivit licenţei se sancţionează cu amenzi între 2.000 şi 4.000 de lei. Propunerile autorităţilor vor fi în dezbatere publică timp de aproape o lună. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>