Publicat la: 05.10.2016. 17:16 / 966 views

PESTE 2,2 MILIOANE PLĂTITE ILEGAL PENTRU DOBÂNZI ŞI PENALITĂŢI LA RATELE TRANS BUS

Primăria trebuie să recupereze peste 2,2 milioane de lei, bani alocaţi ilegal către Trans Bus în ultimii 7 ani. Asta după ce Camera de Conturi a constatat că suma a fost achitată pentru dobânzi şi penalităţi la ratele plătite pentru 20 de autobuze cumpărate în leasing. Auditorii spun că Primăria nu ar fi trebuit să vireze aceşti bani, fără o decizie a Consiliului Local.

autobuze-oct-1Auditorii de la Camera de Conturi reclamă faptul că, în perioada iunie 2008 – iunie 2015, Primăria Buzău a efectuat transferuri din bugetul local către Trans Bus, cu fonduri de o valoare mai mare decât cea aprobată printr-o hotărâre din 2007 a Consiliului Local Municipal. Este vorba despre sume virate pentru penalităţile calculate din cauza neplăţii la timp a ratelor de leasing pentru ultimele 20 de autobuze achiziţionate de Trans Bus.

Potrivit celor de la Camera de Conturi, suma ar fi trebuit suportată din veniturile proprii încasate de societatea de transport public. Auditorii au cerut conducerii Palatului Comunal să stabilească întinderea prejudiciului, cu tot cu dobânzile aferente sumei de 2,29 de milioane de lei, precum şi recuperarea pagubei produse bugetului local de la cei ce vor fi găsiţi responsabili.

Cele 20 de autobuze pentru care s-au achitat ratele de leasing până anul trecut au intrat pe traseele din municipiu în anul 2008. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>