Publicat la: 09.06.2017. 17:57 / 2.567 views

„NE SIMŢIM UMILIŢI!”. NU LE SUNT RECUNOSCUTE LEGITIMAŢIILE SPECIALE

Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap acuză conducerea Trans Bus de abuz în serviciu. Mai mulţi părinţi care au copii cu dizabilităţi susţin că sunt puşi pe drumuri pentru a cere lunar abonamente gratuite, chiar dacă ei au legitimaţii speciale ce le conferă acest drept. Şefii Trans Bus spun că noile modalităţi de acordare a gratuităţii fac parte dintr-un protocol cu Direcţia de Asistenţă Socială.

legitimatii 2În contextul modificării regulilor de acordare a gratuităţii pentru mai multe categorii de persoane, societatea de transport public local este acuzată de abuz şi de nerecunoaşterea unor documente eliberate în baza legii. Însoţitorii şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap reclamă că sunt puşi pe drumuri de Trans Bus. Lor li se cere depunerea lunară a unor documente pe baza cărora să fie eliberate abonamente gratuite. Numai că, potrivit legii, persoanele cu handicap şi asistenţii personali ori însoţitorii lor au legitimaţii speciale, eliberate de D.G.A.S.P.C., legitimaţii cu care pot circula gratuit în orice colţ al ţării. La Buzău, noile reguli impuse de Trans Bus au stârnit revoltă printre părinţii care au copii cu handicap. Mihaela Polschi are doi băieţi cu deficienţe şi povesteşte cum a fost nevoită să facă mai multe drumuri, pentru a intra în posesia noilor abonamente.

Mai mult, noile abonamente au valabilitate doar o lună, astfel că beneficiarii trebuie să meargă din nou la un punct de lucru al Trans Bus.

Şi Livia Bănică, mama unui băiat cu handicap, este consternată de modul în care responsabilii Trans Bus tratează persoanele cu dizabilităţi. A ales să nu dea curs noilor cerinţe şi să folosească în continuare legitimaţia specială.

Directorul Trans Bus susţine că abonamentele gratuite sunt eliberate potrivit unei convenţii cu Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Buzău, pentru a se deconta transportul gratuit în baza unui număr exact de beneficiari.

L-am mai întrebat pe directorul Gică Toader dacă noile reguli nu contravin legii care apără drepturile persoanelor cu handicap.

Potrivit legii, „legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă este valabilă pe întregul teritoriu al ţării, fiind recunoscută de toate regiile de transport local, şi este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene.”. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!