Publicat la: 04.05.2018. 18:30 / 1.805 views

MUNCITORII LUCREAZĂ… ÎN SOMN! BĂTAIE DE JOC LA PODUL DE LA MĂRĂCINENI

Lucrările de reabilitare de la Podul Mărăcineni avansează în ritm de melc. Nici nu are cum altfel, din moment ce pe şantier găseşti cel mult 10 muncitori, jumătate dintre ei stând, iar alţii dormind… aşa cum au fost suprinşi astăzi, de o echipă a Campus TV.

muncitori pod 2 muncitori pod 1

La o lucrare de reabilitare importantă precum cea a principalului nod rutier între Muntenia şi Moldova, te-ai aştepta să vezi o armată de muncitori şi de autoutilaje care mişună zi-lumină. Pe şantierul de la Podul Mărăcineni situaţia este la polul opus. Lucrările decurg în reluare. Atunci când se fac, pentru că azi, de pildă, la orele prânzului, era linişte pe şantier. Muncitorii erau sub pod, feriţi de razele soarelui. Unii adormiseră, alţii stăteau la taclale. Pe pod, nimic! Nicio mişcare! Doar după ce a fost observată prezenţa echipei de filmare, singurul muncitor de pe pod a urcat într-un autoutilaj şi a început să lucreze.muncitori pod 3

În tot acest timp, pe singura cale de rulare accesibilă, coloanele de maşini începeau să se formeze, ca în fiecare weekend. O bătaie de joc la adresa celor care cotizează la bugetul Companiei Naţionale de Drumuri, prin toate taxele auto obligatorii.

Poate şi cu această ocazie înţelegem de ce termenul de execuţie a reabilitării a fost stabilit la 130 de zile. E nevoie de mult timp pentru a finaliza o lucrare atât de importantă, în condiţiile în care nici măcar 10 muncitori nu sunt pe tură. Aşa se lucrează în România de azi. Pe un milion de euro, în cazul de faţă. Bani publici. Mai înţelegem ceva: Ministerul Transporturilor, prin C.N.A.I.R., a ales o firmă care, pe moment, nu are capacitatea de a lucra la foc automat.

Încă ceva: montarea iluminatului, pe cheltuiala primăriilor Mărăcineni şi Buzău, pentru a le asigura muncitorilor condiţii de a lucra şi pe timp de noapte, pare deja o glumă proastă în acest context.

(Mihai Bunăziua)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Zici ca muncitorii sunt adusi cu forta sa lucreze si aplica sloganul pur romanesc: „Noi ne facem ca muncim ,ei se fac ca ne platesc .” Daca aceasta lucrare era data unui mic afacerist local gasea mai multe variante corecte si rapide de lucru decat c.n.a.i.r.,inchiria utilaje ,aducea oameni cu ziua ,se descurca mult mai bine decat marele trust .Asa ,stam sa numaram pe degetele dela maini muncitorii ,care mai au putin si-si iau singuri talpasita ,ca numai de munca nu le arde .Nu le pasa de forfota si traficul din zona ,de trasul matii de coada ,de somnul si siesta de dupa mese ,de jndolenta si iresponsabilitatea de care dau dovada .Ar trebui sa fie platiti cu mai putini bani ,penalizati pentru tergiversare si lipsa unei bune organizari .

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>