Publicat la: 24.11.2015. 22:28 / 2.083 views

CREŞTE BILETUL LA MAXI TAXI. DE LA 1 DECEMBRIE, VA DEVENI 2 LEI.

maxi taxi 1Transportatorii cărora le-au fost alocate, prin licitaţie, traseele de transport urban cu maxi taxi, au hotărât să mărească preţul de transport la 2 lei de persoană.

Doar pe traseul 2M, care încă nu a fost alocat, şi pe linia 4M tarifele rămân aceleaşi.

Raţiunea acestor scumpiri la transportul cu maxi-taxi se explică şi prin cheltuielile mai mari pe care le suportă transportatorii pentru a-şi asigura microbuzele.

Există, totuşi, o contradicţie în aceste majorări tarifare.

Cu ceva timp în urmă, viceprimarul Fănică Bîrlă afirma că doar pe traseul 5 s-a licitat un preţ de 2 lei pentru biletul de călătorie şi că doar acest transportator are dreptul să schimbe tariful.

Conform acestor afirmaţii, extrem de hotărâte, preţul biletelor de transport ar trebui să poată fi crescut doar pe traseul 5, nu şi pe celelalte.

În acest caz, dacă viceprimarul n-a greşit în declaraţiile din luna august, creşterea tarifului pe celelalte trasee ar trebui să fie ilegală. E de notat şi că în Consiliul Local al Municipiului Buzău n-a figurat în ultimele luni vreun proiect de majorare a tarifelor pentru maxi taxi.

(Corneliu Floriceanu)

Exista 2 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. seby spune:

  locul Tovarasului Fanica Birla este la puscarie…si va merge cat de curand…Rugam DNA sa investigheze toate aceste contracte de licitatie atribuite firmelor de transport…ce treaba are calatorul sa majoreze tariful daca acesta imbunatateste parcul auto??? in momentul licitatiei trebuie sa te prezinti cu masini care sa asigure conditiile acordarii acestei licente…Traim intr-un oras mizerabil condus de niste interlopi care isi urmaresc doar propriile interese…

 2. Catalin spune:

  Fiti atenti, va rog: s-a facut o smenari… aaaa, cum ii zice cand faci o smenarie si vrei sa o faci sa PARA legala? A, „licitatie”, prin care mafia maxi-taxi buzoiana si-a „impartit” traseele, cu complicitatea autoritatilor care inchid ochii la prezenta pe strazi a unor microbuze NECONFORME legii 448/2006.

  Asa, sa revenim: la licitatia s-au facut niste „punctaje”, inclusiv pentru pretul biletului de calatorie.

  Cum se prezentase la „kicitatie” si unul strain de mafie si ofertase un pret prea mic, „alesii” s-au folosit de prevederile legale si l-au „eliminat”.

  Ei, deci firmele „castigatoare” au ofertat un pret oarecare, cu care au castigat „licitatia”, dupa care, ce sa vezi?!? Brusc, maresc pretul biletelor! Pai ce parere aveti? E manarie sau nu? Nu le-a pus conditia sa mentina acele preturi macar 1 an de la atribuire?!? Ce e facatura asta?!?

  Daca nu mentin pretul cu care au castigat „licitatia”, atunci sa fie REZILIATE CONTRACTELE si organizata o noua licitatie! Ca doar „alesii” nu sunt complici, nu?

  Mai grav, ma tem ca odata crescute preturile de catre maxi-taxi-sti, astia ar pierde bani daca Transbus ar mentine pretul actual. Si cum poate „ajuta” mafia politica „binele obstesc” al firmelor private? Foarte frumos, va avea grija ca Transbus „sa solicite” marirea pretului biletelor, iar „alesii” „nu vor avea ce face” si o vor aproba.

  Reteta e „buna”, singurii pagubiti vor fi tot fraierii, adica buzoienii inteligenti care muncesc si platesc taxe si impozite. Caci ceilalti pomanagii vor calatorii gratuit ca si pana acum, TOT pe banii buzoienilor care muncesc…
  … si uite asa ajungi la concluzia ca nu trebuie sa platesti nimic la stat, caci „statul” e reprezentat de aceste putori politice si care indruma banii spre buzunarele proprii si, niste faramite, catre prostii cu drept de vot pe care ii mai manjesc cu cate ceva din 4 in 4 ani…

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!