CATALOGUL VIRTUAL. SISTEMUL VA FUNCȚIONA ÎN TOATE ȘCOLILE DIN ORAȘUL BUZĂU

CATALOGUL VIRTUAL. SISTEMUL VA FUNCȚIONA ÎN TOATE ȘCOLILE DIN ORAȘUL BUZĂU

Din acest an, catalogul virtual va funcționa în toate școlile din municipiul Buzău. Platforma Adservio este implementată cu ajutorul Primăriei. Profesorii au fost dotați cu tablete, în care vor fi stocate notele, absențele și alte date utile pentru elevi. Părinții pot consulta catalogul virtual, în timp real.

catalog electronic 3  catalog electronic 1

Anul acesta, în toate școlile din orașul Buzău, va funcționa catalogul virtual. Este un sistem practic de stocare a datelor. Fiecare profesor are la îndemână o tabletă unde poate trece notele și asbențele, precum și temele pentru elevi. Printr-o conexiune la internet, părinții au acces la această bază de date.

Pentru cadrele didactice, catalogul virtual este un instrument mai mult decât util în relația cu părinții.

În plus, dascălii scapă de birocrație.

La cea mai mare unitate de învăîțământ din județul Buzău, catalogul virtual funcționează deja de doi ani. Școala nr. 11 și alte cinci unități din municipiu au fost incluse într-un proiect pilot.

Un dezavantaj ar fi că unii părinți au uitat să mai și treacă pe la școală, să discute direct cu diriginții despre situația școlară a copiilor.

După perioada de instruire și după ce profesorii vor înmagazina în tabletele noi datele de identitate ale tuturor elevilor, sistemul va fi aplicat în toate școlile pentru care Primăria a decis extinderea proiectului Adservio.

(Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și