Publicat la: 21.08.2014. 22:51 / 1.809 views

AVEM AUTOGĂRI, DAR AUTOBUZELE STAU PITITE. TRANSPORTATORII NU VOR SĂ PLĂTEASCĂ TAXA DE GARARE

Mai  multi telespectatori care fac naveta de la tara la oras si invers ne-au sesizat la redactie faptul ca pe anumite curse nu există o statie fixa din care să plece autobuzele şi maxi-taxi-urile care efectueaza curse judetene.

microbuze parcateLa un control sumar, sesizarea s-a dovedit adevarata. Pe strazi adiacente celor doua autogari cunoscute si autorizate din orasul Buzau, cea de linga XXL si cea din Piata Saraca, misuna de maxi-taxi si autobuze care nu garează in spatiul special amenajat. In plus, alte curse judetene vin şi opresc direct in statia de la Clubul Polistitilor, statie rezervată pentru autobuzul municipal numarul 6. Că aşa stau lucrurile ne-a recunoscut, cu jumatate de gură, si administratorul celor două autogari din Buzău, care nu vrea sa-si faca dusmani din acest motiv.

Motivul pentru care anumiti transportatorii nu pleaca din autogara e simplu. Trebuie sa plateasca o anumita taxa lunară, pe cind daca pleaca direct de pe stradă fac o anumita economie. Situaţia de pe teren n-a ajuns încă la urechile responsabililor din Consiliul Judetean, institutie care acorda licentele transportatorilor judeteni.  

Poate măcar după difuzarea acestui material, angajatii din institutiile responsabile se vor sesiza si vor lua masuri ca si transportul judetean sa se desfasoare civilizat si conform normelor. Calătorii au mai reclamat ca desi au abonament trebuie sa platească bilet simbata si duminica, dar si faptul ca anumite curse isi iau liber de vineri pina luni, iar clientii nu mai au cu ce face naveta simabata si duminica. 

Exista 2 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. ion spune:

  pot sa stiu de ce microbuzele d-lui Drenea Sebastian stau parcate in fata blocului si nu la la locul de parcare unde ar trebui sa fie si pt care ar trebui sa”plateasca”ca sa nu mai ocupe locurile de parcare ale altor locatari si sa fie sanctionat pt acesta abatere care tine de o lunga perioada de timp

 2. Catalin spune:

  Problema e mult mai grava, cercetati cate din acele curse sunt LEGALE, adica daca exista licenta pentru TRASEUL si ORELE respective.

  Daca o sa verificati, veti vedea ca aceste maxi-taxi-uri au in parbriz o foaie pe care scrie unde merg, traseul.
  Ei, multi aoferi de dube/maxi-taxi care tranziteza Podul Maracineni SCOT din parbriz acele hartii cand intra pe pod si le pun la loc dupa ce trec podul. De ce? Pai pentru ca pe pod sunt camere si s-ar vedea ca fac curse FARA LICENTA, LA NEGRU.

  Asa, fara afis in geam ei declara FALS ca erau in interes personal!

  Apoi verificati altceva: fosta statie a autobuzului 1 din fata Hotelului Bucegi s-a transformat in autogara pentru multe autobuze, autocare si maxi-taxi-uri, insa aproape zi de zi acolo „gareaza” ILEGAL un maxi-taxi cu nr. BZ-05-LWU, inscriprionat cu ceva gen „Club Hit” care imbarca calatori de acolo.
  In zona Garii sunt camere video, de ce credeti ca nu „vede” nimeni? Sa fie adevarat ca barla de politicieni locali e bagata pana-n gat in smenul transportului local municipal; si judetean?!?

  Apoi exista o parodie de Hotarare de Consiliu Local care arat clar traseele care trebuie urmate de autobuzele si microbuzele de transport judetean. Bineinteles ca nici asta nu se repsecta, la orice ora veti vedea autobuze si microbuze judetene in statia de la Bazar, la Clubul Politistilor, in Micro 3 (Alimentara) etc etc.

  Ori Buzaul e sat fara caini si leprele politice chiar nu pot sa faca nimic, caz in care ne putem lipsi de ei, fie sunt corupti pana in maduva oaselor si „tolereaza” in mod suspect de a fi complice ilegalitatile grave din transportul public buzoian!

  Ce credeti, o ancheta si niste interceptari i-ar duce la bulau pe cei care ani de zile au „patronat” sistemul pirat/capusa maxi-taxi, prin care sume IMENSE au fost „ajutate” sa ajunga in buzunare private, cu incalcarea legislatiei in vigoare aplicabila transportului local, cea mai grava fiind nerespectarea art. 64 din Legea 448/2006.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>