ADULŢI, PE BĂNCILE ŞCOLII. PROGRAMUL „A DOUA ŞANSĂ”, LA BUZĂU

ADULŢI, PE BĂNCILE ŞCOLII. PROGRAMUL „A DOUA ŞANSĂ”, LA BUZĂU

Analfabetismul este încă un fenomen îngrijorător în societatea românească. Lipsa studiilor reprezintă o problemă cu care se confruntă mii de persoane şi la Buzău. La nivelul mai multor unităţi de învăţământ este implementat un program care le dă posibilitatea celor care nu au terminat o şcoală sau liceul să aibă o diplomă de absolvire sau de calificare.

adulti scoala 2„A doua şansă” este un program care se adresează celor care vor să îşi finalizeze studiile obligatorii, astfel încât să aibă mai multe oportunităţi de a se angaja sau să găsească un loc de muncă mai bun. La Buzău, proiectul este implementat în trei unităţi de învăţământ. De pildă, la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, zeci de cursanţi merg la ore, pentru a-şi completa studiile. Sunt adulţi care au nevoie de diplome şi de calificări, iar proiectul derulat aici vine în întâmpinarea lor. Ei vor fi specializaţi în construcţii.

Fiecare elev angrenat în „A doua şansă” are povestea sa. Unii au la rândul lor copii la şcoală, alţii sunt obligaţi să termine clasele obligatorii pentru a putea obţine permis de conducere. Sunt şi persoane care vor să se califice în meserii căutate pe piaţa de muncă.

Programul „A doua şansă” se derulează şi la Şcoala Gimnazială „Episcop Dionisie Romano”.

La Şcoala Gimnazială „Nicu Constantinescu” a fost deja finalizat modulul pentru anul acesta. Şi aici interesul pentru completarea studiilor a crescut.

Un avantaj esenţial al programului „A doua şansă” este că elevii pot finaliza anii de şcoală într-un timp mai scurt. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:

2 Comentarii la: “ADULŢI, PE BĂNCILE ŞCOLII. PROGRAMUL „A DOUA ŞANSĂ”, LA BUZĂU

  1. Bună seara ! as dori și eu să-mi continui studiile dacă se poate sa ma ajutați. Va mulțumesc

  2. Buna seara.Am 37 de ani si din păcate am facut doar 6 clase?.Am doi copii,sunt mandra de ei.Ambii sunt premianti si ma lupt sa fie oameni realizări.Problema e ca am nevoie de un loc de munca si am nevoie măcar de 8 clase.Baiatul intra la liceu si vreau sa-l ajut sa reuseasca ce si-a propus dar fără ajutorul meu financiar nu o sa posta?.Va rog ajutati-ma!!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și