ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA SCDL. AU VENIT OASPEŢI DIN TOATĂ ŢARA

ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA SCDL. AU VENIT OASPEŢI DIN TOATĂ ŢARA

Reprezentanţi ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, cercetători, dar şi simpli fermieri ori pasionaţi de horticultură au fost prezenţi astăzi la Staţiunea Legumicolă Buzău. Cu toţii au sărbătorit Ziua Porţilor Deschise şi au admirat soiurile obţinute la SCDL Buzău. Cu această ocazie, Valeriu Tabără a ţinut să sublinieze cât de importantă este unitatea de cercetare buzoiană.

statiune 1Cercetătorii buzoieni şi-au primit invitaţii cu o expoziţie aniversară în cadrul căreia au fost etalate diverse soiuri şi hibrizi creaţie proprie. La eveniment a fost prezent şi fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu – Şişeşti”. El a ţinut să sublinieze încă o dată performanţele cercetătorilor buzoieni, mai ales în contextul pierderii unei părţi însemnate  din patrimoniul funciar.

De asemenea, Valeriu Tabără a vorbit despre Banca de gene ce trebuie să se înfiinţeze la Buzău, iar pentru acest proiect a anunţat că a primit asigurări inclusiv din partea Primăriei Buzău că cercetătorii vor avea parte de sprijin.

Înfiinţată în 1957, „Experimentala” Buzău funcţionează atât în interesul cultivatorilor de legume, dar mai ales în cel al publicului consumator. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și