Publicat la: 29.05.2020. 17:10 / 937 views

ZIUA FĂRĂ COVID-19, LA BUZĂU. NICIUN CAZ CONFIRMAT ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, nu a mai fost confirmat niciun caz de coronavirus. Autoritățile au raportat același număr de îmbolnăviri, 188.

covidDupă mai bine de două săptămâni în care zilnic au fost raportate cazuri, autoritățile anunță că, în ultimele 24 de ore, toate testele prelucrate au avut rezultate negative.

Astăzi, 29 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 20 persoane se află în carantină instituționalizată; 2030 persoane sunt izolate la domiciliu. În județul Buzău au fost confirmate 188 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 57 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

Pe de altă parte, forțele de ordine au continuat să aplice amenzi, în conformitate cu prevederile legislației din perioada stării de alertă. Valoarea sancțiunilor a fost de 18.000 de lei.

Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1450 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 3 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 3.000 lei.

În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 38 de sancțiuni, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și alte 33 de sancțiuni la Legea 61/1991 și la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 15.000 de lei.

Reamintim că, în ultima săptămână, cele mai multe cazuri de coronavirus au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Buzău, pe secția de Boli Interne, atât în rândul personalului medical, cât și al pacienților, motiv pentru care secția a și fost închisă temporar. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!