Publicat la: 26.06.2014. 20:09 / 1.674 views

ZIUA DRAPELULUI. TRICOLORUL A FOST SFINŢIT ŞI RIDICAT PE CATARGUL ORAŞULUI

Ziua Drapelului Naţional a început astăzi cu sfinţirea tricolorului în cadrul unei slujbe religioase oficiate la Biserica Militară din Garnizoana Buzău.

drapelDupă slujba de sfinţire, drapelul a fost înmânat unei gărzi militare de către prefectul Maria Buleandră.

Garda militară a străbătut o parte din oraş purtând drapelul sfinţit în ritmul muzicii militare până în Piaţa Daciei, unde a avut loc ceremonia de înălţare pe catarg.

Şeful Arhivelor Judeţene a împărtăşit participanţilor semnificaţia sărbătorii şi a tricolorului naţional, iar un grup de copii de la Palatul Copiilor a susţinut un moment artistic.

Reprezentanţii autorităţilor prezenţi la ceremonie au sărutat drapelul înainte de a fi ridicat pe catarg.

Preşedintele Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, generalul de brigadă dr. Lucian Foca, a înmânat cu acest prilej câte un drapel naţional sfinţit, ca simbol al respectuoasei preţuiri a celor aflaţi astăzi sub arme, unui grup de veterani.

Cu acelaşi prilej, acestora le-a fost dăruit şi numărul 15 al revistei „Străjer în calea furtunilor”, publicaţie semestrială a fundaţiei, precum şi o fotografie înrămată.

Ceremonia organizată de Instituţia Prefectului Buzău, cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional s-a încheiat cu defilarea detaşamentelor de militari şi a fanfarei.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!