Publicat la: 09.05.2017. 18:23 / 1.118 views

ZIUA CU TREI SĂRBĂTORI. CEREMONIE DEDICATĂ UNOR EVENIMENTE CRUCIALE

Ziua de 9 mai are o triplă semnificaţie pentru poporul român. Este ziua în care România şi-a câştigat independenţa de stat, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al II-lea Război Mondial şi Ziua Europei. Buzoienii au participat astăzi la ceremoniile organizate cu acest prilej, la Monumentul Eroilor Neamului.

defilareMilitarii activi din Garnizoana Buzău, rezerviştii, militarii în retragere, veteranii de război dar şi reprezentanţii instituţiilor buzoiene şi locuitorii municipiului au participat astăzi la ceremoniile închinate unei triple sărbători.

După intonarea imnului de stat şi prezentarea onorului de către militarii din gardă, a avut loc un tedeum de pomenire a celor căzuţi pentru apărarea patriei.

Oficialităţile Buzăului au marcat evenimentul prin discursuri emoţionante

Prefectul Buzăului a dat citire mesajului primului ministru Sorin Grindeanu, adresat românilor de pretutindeni cu ocazia triplei sărbători.

Reprezentanţii administraţiei locale, ai armatei, instituţiilor publice şi ai partidelor au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, pentru a omagia soldaţii căzuţi pe front în războaiele purtate pentru apărarea patriei şi a neamului românesc.

Mai multe grupuri de elevi de gimnaziu şi de liceu au depus flori în memoria tuturor eroilor neamului.

Ceremonia s-a încheiat cu o defilare a trupelor militare din Garnizoana Buzău şi ale Ministerului de Interne.

Cu un an în urmă, ceremonia dedicată triplei sărbători s-a desfăşurat sub semnul doliului pentru militarii buzoieni care au fost răniţi sau ucişi în teatrul de luptă din Afganistan. (Corneliu Floriceanu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!