ZILELE LICEULUI „HENRI COANDĂ”. 103 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA UNITĂŢII ŞCOLARE

ZILELE LICEULUI „HENRI COANDĂ”. 103 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA UNITĂŢII ŞCOLARE

Liceul Tehnologic Henri Coandă din Buzău a împlinit 103 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, astăzi a avut loc o festivitate la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi invitaţi speciali. Printre ei s-a numărat şi stră-stră-strănepotul mareul savant Henri Coandă.

cfr 3A fost zi de sărbătoare la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Buzău. Actuali şi foşti elevi şi profesori, oficialităţi locale şi invitaţi speciali s-au întâlnit pentru a marca 103 ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ. Primarul Constantin Toma a subliniat în discursul său că educaţia este o prioritate pentru mandatul său, dar le-a cerut şi elevilor să facă eforturi pentru a dedica mai mult timp studiului.

Nela Wamsiedel, actual inspector şcolar general adjunct, a fost ani buni la conducerea liceului, iar astăzi a ţinut să transmită un mesaj de încurajare şi de mulţumire pentru întregul colectiv al unităţii de învăţământ.  

La evenimentul de astăzi, a fost prezent şi un oaspete de seamă, stră-stră-strănepotul lui Henri Coandă. Decan al Facultăţii de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Târgovişte, conferenţiarul doctor inginer Henri-George Coandă a mai fost la Buzău, când liceul ce-i poartă numele marelui savant a împlinit 99 de ani de la înfiinţare.

Liceul, care poartă acum numele marelui savant Henri Coandă, a luat fiinţă în anul 1914, fiind prima şcoală cu profil tehnic din judeţul Buzău. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “ZILELE LICEULUI „HENRI COANDĂ”. 103 ANI DE LA ÎNFIINŢAREA UNITĂŢII ŞCOLARE

  1. Nu este prima scoala tehnica infiintata in Buzau.

    Liceul Agricol este infiintat in 1902, iar in anul 2002 a sarbatorit Centenarul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și