Zilele Chișinăului la Buzău. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean

Zilele Chișinăului la Buzău. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean

Vești bune din partea Consiliului Județean Buzău! După o perioadă lungă în care am fost nevoiți să respectăm normele impuse de pandemie, pe 2 și 3 septembrie 2021, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu va organiza, în parteneriat cu municipiul Chișinău, prima ediție a festivalului intitulat generic „Arc peste timp – Zilele Chișinăului la Buzău”.

În acest an, în luna iunie, județul Buzău s-a înfrățit cu municipiul Chișinău și cu sectorul Botanica.  Cele două unități administrativ teritoriale urmează să deruleze împreună o serie de activități culturale, artistice și de stimulare a mediului economic. Prima acțiune în acest sens va avea loc în perioada 2-4 septembrie când la Buzău va fi organizat festivalul intitulat generic „Arc peste timp – Zilele Chișinăului la Buzău”.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, evenimentul va avea loc în mai multe puncte din municipiul Buzău, dar și în județ. Vor fi momente artistice, lansări de carte, spectacole de teatru și o întreagă paletă de activități cultural-artistice menite să pună început bun colaborării dintre Chișinău și Buzău. De asemenea, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” Buzău va semna un acord de colaborare cu Liceul „Spiru Haret” din Chișinău, instituție de învățământ de prestigiu din Republica Moldova. (Mirela Copariu)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și