Zilele „Alexandru Marghiloman”. Nouăzeci și nouă de ani de la moartea marelui politician

Zilele „Alexandru Marghiloman”. Nouăzeci și nouă de ani de la moartea marelui politician

Oameni de cultură și personalități ale României și Republicii Moldova, oameni politici, reprezentanți ai autorităților și ai comunității buzoiene au participat astăzi la a șaptea ediție a ”Zilelor Alexandru Marghiloman”. Au avut loc o sesiune de comunicări științifice și ceremonialul religios de pomenire a marelui om politic. Cei prezenți au fost încântați să vadă pe aleile domeniului aristocratic trei cai negri superbi care aminteau de vremurile de mult trecute.

Mulți buzoieni au venit astăzi din oraș și din afara lui să asiste la inaugurarea Casei de Oaspeți și a Grajdurilor de pe domeniul Alexandru Marghiloman.

Au fost prezente personalități cunoscute ale comunității buzoiene, oameni de cultură, parlamentari din Buzău, buzoieni interesați de viața urbei și mulți, mulți copii, elevi ai unităților de învățământ din oraș.

Dar deliciul întâmplării de astăzi au fost trei cai negri, superbi, care s-au potrivit perfect cu unul dintre subiectele sărbătorii de la Marghiloman.

După sesiunea de comunicări științifice, istoricul dr. Marius Nicoară a deschis cea de-a doua zi a manifestărilor cu tematica „Zilele Alexandru Marghiloman”, care se desfășoară alternativ de șapte ani la Buzău și la Chișinău.

După ceremonialul religios de pomenire reprezentanții Parlamentului, ai Primăriei, ai familiei Marghiloman, Irina și George Vlăducă Marghiloman și de Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” au depus coroane de flori.

La rândul lor, elevii Buzăului au depus flori la picioarele statuii marelui om politic, cel care, în calitate de președinte al Consiliului de miniștri a rostit la Chișinău următoarele cuvine rămase nemuritoare:

„În numele poporului român și al regelui Ferdinand iau act de unirea Basarabiei cu România de aici înainte și în veci! Trăiască România Mare!”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și