Publicat la: 26.02.2018. 19:30 / 1.612 views

ZECI DE BUZOIENI, INTERNAŢI PREVENTIV. GRAVIDE, DIALIZAŢI ŞI DEPENDENŢI DE OXIGEN

Zeci de persoane din judeţul Buzău au fost internate preventiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul din Râmnicu Sărat. Măsura a fost dispusă de autorităţi, întrunite ieri într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după emiterea avertizărilor de cod portocaliu. La spital au fost transportate gravide, persoane care necesită dializă, dar şi cele care suferă de o boală pulmonară obstructivă, fiind dependente de oxigen.

spitalÎncă de ieri, după decizia autorităţilor, au fost identificate persoanele care, în situaţia unor înzăpeziri, ar putea să aibă de suferit în cazuri urgente, din cauza drumurilor impracticabile. Responsabilii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au gândit la gravide, pacienţii cu dializă şi la cei care suferă de boli pulmonare, beneficiind de terapie cu oxigen. Nu toţi cei în cauză au acceptat să fie duşi cu ambulanţele sau cu autospecialele de la ISU. Cu toate acestea, 55 de buzoieni au fost internaţi, preventiv, la cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, la Centrul de Dializă, femeile însărcinate fiind transportate la Maternitate.

Alte 5 gravide au fost transportate la Râmnicu Sărat. În funcţie de evoluţia vremii, este foarte posibil ca numărul persoanelor internate preventiv să crească în această seară şi mâine. Începând de azi, de la ora 10:00, Buzăul se află sub cod portocaliu de ninsori viscolite şi de temperaturi extrem de scăzute, cu maxime între -8 şi -12 grade. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!