Publicat la: 19.09.2019. 18:19 / 673 views

VIZITĂ DE LUCRU MINISTERIALĂ. A FOST NUMIT DIRECTORUL BĂNCII DE GENE

Invitat la deschiderea târgului „Toamna Buzoiană”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut o vizită oficială pentru a vedea locaţia viitoarei Bănci de Resurse GeneticeVegetale. Cu acest prilej, ministrul i-a înmânat numirea oficială în funcţia de director al instituţiei cercetătorului Costel Vânătoru. Petre Daea a apreciat la superlativ locaţia oferită de Municipalitate pentru noua Bancă de Gene, care situează Buzăul pe harta lumii în domeniul cercetărilor ştiinţifice.

daea si vanatoruEdilii buzoieni l-au invitat şi anul acesta pe Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la deschiderea târgului anual „Toamna buzoiană”.

Înainte de a participa la eveniment, ministrul a sosit mai devreme cu câteva ore pentru a putea vizita locaţia în care urmează să funcţioneze Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău.

Actualul sediu al societăţii Urbis Serv din Parcul Crâng a fost străbătut dintr-un capăt în celălalt „la pas” , iar ministrul a fost încântat de locaţia oferită de Primărie.

Au fost vizitate serele folosite de Urbis Serv pentru scoaterea răsadurilor de flori cu care este înfrumuseţat oraşul, dar şi birourile în care încă se mai află angajaţii societăţii. Ministrul nu numai că a fost extrem de mulţumit de locaţia vizitată, dar a scos „de la pachet” şi o surpriză. Primul director al Băncii de Gene a primit numirea oficială pe post.

Încă de la intrarea în Buzău şi pe tot parcursul vizitei din Crâng, ministrul Petre Daea a fost întâmpinat de o delegaţie de oficiali buzoieni, în frunte cu viceprimarul Ionuţ Apostu.

Au mai fost prezenţi directorul general al Direcţiei Agricole, Cosmin Florea, adjunctul său, Cornel Diaconiţa, dar şi deputaţii Sebastian Radu şi Dănuţ Păle, sosiţi special de la Bucureşti. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!