Vise olimpice spulberate, pentru Ovidiu Ionescu. Buzoianul a pierdut și la simplu și la dublu-mixt

Vise olimpice spulberate, pentru Ovidiu Ionescu. Buzoianul a pierdut și la simplu și la dublu-mixt

Visul buzoianului Ovidiu Ionescu, acela de a obține o medalie la Olimpiada de la Tokyo a luat sfârșit, în acest weekend. Sportivul legitimat la Gloria a pierdut atât în proba de simplu, cât și în cea de dublu mixt, acolo unde a făcut pereche cu Bernadette Szocs.

Aventura japoneză a lui Ovidiu Ionescu s-a încheiat după doar două zile. Sportivul buzoian a trebuit să se recunoască învins  în meciurile susținute în weekend, atât în proba de simplu, cât și la dublu-mixt, acolo unde a reprezentat România alături de Bernadette Szocs.

În prima partidă susținută la Olimpiadă, cuplul Ionescu – Szocs nu a avut nicio șansă în fața celui mai puternic tandem din tenisul de masă mondial. Chinezii Xin Xu și Shiwen Liu au dominat clar o partidă care nu a avut istoric, impunându-se cu  un 4 la 0 care nu are nevoie de niciun comentariu. Echipa românească a contat numai în ultimul set, act încheiat cu 12 la 10 în favoarea echipei chineze.

Ovidiu Ionescu a pierdut, din păcate, și în proba de simplu masculin, în turul al ii-lea, în fața brazilianului Gustavo Tsuboi. Sportivul din țara cafelei s-a impus cu 4 la 1, într-un meci infinit mai echilibrat decât o arată scorul. Singurul set oarecum dezechilibrat a fost cel din debut, acolo unde Tsuboi a câștigat cu 11 la 6. Ovidiu a revenit, egalând la 1, urmând apoi trei seturi extrem de disputate, pierdute de buzoian cu 11-13, 9-11, 9-11.

Pentru Ovidiu Ionescu, Olimpiada era cel mai important eveniment din agenda anului 2021, tenismenul născut la Buzău declarând încă de acum doi ani că visul său este obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și