VIN AUTOBUZELE SECOND HAND. PROIECTELE OPOZIŢIEI, RESPINSE ÎN CLM

VIN AUTOBUZELE SECOND HAND. PROIECTELE OPOZIŢIEI, RESPINSE ÎN CLM

În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, alianţa PSD-ALDE a aleşilor locali a respins patru proiecte ale opoziţiei. Printre acestea şi aprobarea unui contract de leasing financiar pentru achiziţionarea a 30 de autobuze noi, cu norma de poluare Euro 6. Primăria intenţionează să achiziţioneze aceste autobuze anul viitor, cu 98 la sută finanţare din bani europeni.

autobuze 2Consilierii locali din PSD şi ALDE au votat la ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal împotriva unui proiect iniţiat de consilierul local independent Constantin Ionescu.

Acesta propunea aprobarea unui contract de leasing pentru achiziţionarea a 30 de autobuze noi, Euro 6, pentru transportul urban în comun.

Anul acesta, Primăria trebuie să finalizeze documentaţia tehnică a proiectului Modernizare Transport Public, care ar putea fi finanţat cu 3,5 milioane de euro.

Proiectul prevede construirea de staţii moderne pentru călători, prevăzute cu sisteme e-ticketing şi pentru informarea cetăţenilor.

Totodată, este prevăzută şi achiziţionarea a 30 de autobuze noi, electrice sau cu gaz natural comprimat.

Până atunci, Municipalitatea va achiziţiona anul acesta autobuze second-hand, din fonduri proprii.

Licitaţia pentru achiziţionarea primelor 15 autobuze second-hand se află în desfăşurare. O firmă s-a înscris deja iar altele au solicitat informaţii. Dacă nu vor fi depuse contestaţii, luna viitoare călătorii buzoieni ar putea circula mai lejer, pentru că flota Trans Bus va fi mai mare. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și