(VIDEO) Ciolacu, șeful Camerei Deputaților. Romașcanu, ministrul Culturii

(VIDEO) Ciolacu, șeful Camerei Deputaților. Romașcanu, ministrul Culturii

Buzoianul Marcel Ciolacu revine pe funcția de președinte al Camerei Deputaților și va redeveni vicepremier fără portofoliu, iar senatorul Lucian Romașcanu urmează să revină în fruntea Ministerului Culturii. Sunt câteva dintre funcțiile obținute de PSD, în urma negocierilor cu PNL pentru formarea noului Guvern. Discuțiile ar putea viza și Casa Albă, dar și câteva dintre posturile de directori la instituțiile conduse de liberali.

PSD Buzău își va lua partea leului, în urma negocierilor purtate pentru formarea noului Guvern. Astăzi, liderul social-democraților la nivel național, parlamentarul Marcel Ciolacu, a fost reales președinte al Camerei Deputaților și urmează să redevină vicepremier fără portofoliu.

De asemenea, președintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu, urmează se preia, pentru a doua oară, fotoliul de ministru al Culturii.

Nu este exclus ca funcția de prefect să revină, la negocieri, tot la PSD, acum fiind ocupată de un reprezentant al PNL. Mai mult, sunt posibile schimbări și la vârful mai multor deconcentrate buzoiene, aflate în acest moment în tabăra liberalilor.

Pe de altă parte, după finalul mandatului de premier pe care Nicolae Ciucă îl va primi, potrivit înțelegerii privind guvernarea prin rotație, buzoianul Marcel Ciolacu ar urma să devină premier.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și