(VIDE0) Lucrări abandonate de 10 ani! Iată imagini incredibile de la un liceu agricol din Buzău!

(VIDE0) Lucrări abandonate de 10 ani! Iată imagini incredibile de la un liceu agricol din Buzău!

De aproape 10 ani, lucrările de modernizare și extindere de la Liceul Agricol din Smeeni au fost abandonate. Birocrația și un litigiu cu constructorul au făcut ca deja multe dintre cele ridicate să se degradeze. Primăria încearcă să finalizeze, din fonduri proprii, măcar strictul necesar, însă este nevoie de implicarea Ministerului Agriculturii, pentru ca șantierul să fie redeschis.

În țara în care politicenii pretind că pun preț (și) pe educație și pe dezvoltarea infrastructurii din învățământ, sunt multe exemple care îi contrazic. Unul dintre acestea este cazul de la Liceul Agricol din Smeeni. Aici, un proiect de reabilitare, modernizare și extindere a clădirilor a fost abandonat de aproape 10 ani, din cauza lipsei de fonduri.

Situația de la Liceul Smeeni este tipică hibelor birocratice care își pun amprenta de ani buni pe astfel de proiecte și reprezintă o barieră în realizarea unor proiecte mai mult decât necesare în educație.

Dacă proiectul ar fi fost realizat până acum, Liceul Agricol din Smeeni ar fi fost o bază de studiu la standarde europene.

În aceste condiții, salvarea ar trebui să vină de la Ministerul Agriculturii, pentru că primăria nu poate suporta din bugetul local costurile finalizării lucrărilor.

Autoritățile locale au cerut periodic sprijin la Ministerul Agriculturii, pentru deblocarea situației, astfel încât șantierul să fie redeschis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Primele clase trecute online

10.01.22 19:18 Ultima modificare 10.01.22 19:14

Situația educației buzoiene pare că se îndreaptă iar spre cele mai nedorite scenarii. Șase clase au fost deja retrase din bănci și trimise în online…