Victorie prețioasă. SCM Gloria a revenit în cursa pentru cupele europene

Victorie prețioasă. SCM Gloria a revenit în cursa pentru cupele europene

Handbalistele de la SCM Gloria Buzău au obținut o victorie prețioasă pe teren propriu, sâmbătă, în etapa a 9-a din Liga Națională de handbal feminin. Gruparea buzoiană a învins formația Măgura Cisnădie, la trei goluri diferență, și a urcat pe locul 7 în Liga Florilor.

Disputa de sâmbătă, din Sala sporturilor „Romeo Iamandi”, se anunța una destul de grea pentru elevele lui Daniel Anca, Măgura Cisnădie fiind venind la Buzău cu moralul ridicat, după cele două victorii consecutive obținute în etapele precedente.

Prima repriză a fost una echilibrată, formația din Cisnădie reușind să conducă la trei goluri, în minutul 23. Până la pauză, însă, Gloria a întors rezultatul și a condus cu 16-15.

În partea a doua a meciului, pe fondul unui joc spectaculos, formația buzoiană s-a desprins la 23-19 și 28-23, iar la final, tabela a indicat SCM Gloria Buzău – Măgura Cisnădie, scor 30-27.

Antrenorul Gloriei, Daniel Anca, a scos în evidență jocul bun prestat de elevele sale și tăria de caracter de care au dat dovadă, în momentele cheie ale meciului.

Tehnicianul formației oaspete, Alexandru Weber, a refuzat dialogul cu presa, astfel că la interviuri a ajuns Bogdan Nițu, secundul lui Weber. Secundul Măgurei a recunoscut că victoria Buzăului a  fost una meritată.

Portarul echipei Măgura, Marta Batinovic, a jucat contra fostei sale echipe. Iubită și acum de publicul buzoian, ea a mărturisit că s-a simțit ca acasă și nu exclude o revenire la Buzău.

De remarcat prezența numeroasă a publicului buzoian la meciul de sâmbătă, în ciuda rezultatelor sub așteptări obținute de echipă în ultimele etape. 

În urma victoriei de sâmbătă, SCM Gloria Buzău a acumulat 13 puncte și a urcat pe locul 7 al clasamentul Ligii Florilor. Pentru formația buzoiană urmează un duel foarte dificil, în deplasare, cu Rapid București. Partida va avea loc miercuri, de la ora 18:30, în Sala Rapid din Giulești.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și