Publicat la: 28.06.2019. 18:21 / 1.493 views

VICTIME ALE BOLII LYME LA BUZĂU. DOUĂ CAZURI CONFIRMATE ŞI O SUSPICIUNE

Căpuşele fac victime la Buzău. În această perioadă, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău se prezintă zilnic 7-8 persoane muşcate de căpuşe. Toţi pacienţii au primit tratament după ce le-a fost fost extrase insectele de sub piele. La nivelul județului Buzău, s-au confirmat deja două cazuri de boală Lyme, iar într-un caz medicii suspectează îmbolnăvirea.

capusaAutoritățile medicale sunt în alertă. Vremea umedă a favorizat apariția căpuşelor, iar în această perioadă, zilnic, la Unitatea de Primiri Urgențe se prezintă câte 7-8 persoane înțapate de aceste insecte. La nivelul județului Buzău  există şi doi pacienţi care au fost diagnosticaţi cu boala Lyme: un bărbat de 39 de ani, din localitatea Măgura, şi un copil de 10 ani din Râmnicu Sărat, dar şi o suspiciune pentru un al treilea caz.

Cadrele mediacale atrag atenţia că persoanele muşcate de căpuşe trebuie să se prezinte la spital, nicidecum să extragă singure insectele.

De cele mai multe ori, boala Lyme, supranumită şi boala cu 1.000 de feţe, poate trece neobservată. Dacă afecţiunea nu este tratată la primele semne, acestea pot dispărea, dar există riscul să reapară peste câteva luni şi să aducă şi unele complicaţii. La reapariţia simptomelor, boala Lyme poate afecta inima, muşchii, articulaţiile şi sistemul nervos.Celor două cazuri confirmate de boala Lyme li se mai adaugă patru pacienţi diagnosticaţi cu febră butonoasă, tot în urma înţepăturilor de căpuşe. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!