Vezi aici cum au sărbătorit absolvenții de la Pedagogic, Hasdeu și Liceul de Arte!

Vezi aici cum au sărbătorit absolvenții de la Pedagogic, Hasdeu și Liceul de Arte!

Astăzi a fost ultima zi a festivităților de absolvire de la licee. Am ales să acordăm atenția cuvenită, într-o ediție specială a jurnalului, dedicat în mare parte, bucuriei și emoției trăite de tinerii din promoția 2021, la mai multe unități de învățământ din Buzău. Începem cu atmosfera de la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret.

Lângă renumitul stejar din curtea pepinierei de viitori dascăli, absolvenții promoției 2021 a Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret” au sărbătorit împreună ultima zi de liceu. Urmăriți la câțiva metri de elevii mai mici și sub privirile lipite de ferestrele unității de învățământ, tinerii au trăit clipe pline de emoție, alături de profesorii diriginți și de invitații speciali de la eveniment. În aplauzele tuturor, șefa de promoție și-a primit titlul pe scenă festivității.

Tot șefa de promoție a fost cea care a predat cheia Colegiului Pedagogic către reprezentanta elevilor mai mici.

Reprezentanții autorităților publice locale au vorbit despre importanța continuării studiului și i-au încurajat pe tineri să fie în continuare ambițioși.

Pentru profesori, încă o generație de absolvenți reprezintă o bucurie și încrederea că s-a format o nouă promoție de viitori dascăli și nu numai.

Să ne bucurăm împreună, cât încă suntem tineri”. Imnul absolvenților a răsunat astăzi și în curtea Colegiului Național “Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Sute de tineri, o mare albastră de absolvenți, lacrimi de bucurie, dar și de tristețe, la cel mai titrat liceu din județul Buzău. O festivitate trăită cu sentimente amestecate de protagoniștii unui eveniment unic în viață pentru ei. 

Pentru profesori, despărțirea de o nouă promoție este dureroasă, dar, în același timp, dătătoare de speranțe.

Anul acesta, șef de promoție la Hasdeu a fost desemnat un tânăr absolvent al profilului mate-info, dornic să urmeze facultatea de Automatică din cadrul Universității Politehnica din București.

De la festivitate nu au lipsit discursurile autorităților, fie că vorbim despre șeful educației buzoiene, fie de reprezentanții administrației publice locale.

După ce tinerii au rostit jurământul hasdeian, a urmat mult emoționantul moment de final, clipa în care au fost declarați… absolvenți!

De la Pedagogic și Hasdeu, ne mutăm la Liceul de Arte. La festivitatea de astăzi, viitorii artiști au sărbătorit absolvirea în stilul caracteristic, cu multă gălăgie și… culoare.

Veselie, emoție și multă culoare, astăzi, în curtea Liceului de Arte “Margareta Sterian”. Absolvenții s-au bucurat împreună de ultima zi de liceu. Unul dintre cele mai emoționante momente a fost al anunțării șefului de promoție.

Tinerii au fost declarați absolvenți pe ritmurile imnului prestigioasei unități de învățământ.

Totuși, ceva a lipsit din tabloul emoționant și de la festivitățile de absolvire de astăzi. Părinții sau bunicii nu au putut fi alături de absolvenți. Unii dintre ei s-au uitat de departe, dincolo de garduri sau de porțile de intrare de la licee. Alții… s-au mulțumit să vadă festivitatea… online.

Dincolo de garduri. Așa au asistat mulți părinți la festivitățile de absolvire. O imagine în spatele căreia se invocă regulile pandemiei, care, iată, încă reprezintă o barieră în momentele unice, în care oamenii au nevoie de apropiere.

Și pentru organizatorii evenimentului, faptul că părinții și alte persoane dragi nu le-au putut fi alături absolvenților a fost un motiv de mâhnire.

La Colegiul Hasdeu, părinții au stat tot în afara școlii, dar cu telefoanele în mână, pentru a urmări online festivitatea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și