Publicat la: 29.01.2019. 19:13 / 1.246 views

VEŞTI BUNE DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN. ÎN 2019 SE VA CIRCULA PE PODUL DE LA VADU PAŞII

Lucrările la podul de la Vadu Paşii, peste râul Buzău, avansează rapid, iar noua construcţie ar putea fi dată în folosinţă cel târziu la toamnă. Investiţia, în valoare totală de 26 milioane de lei, este asigurată, teoretic, din bugetul Statului, însă, până acum, lucrările au fost efectuate cu fonduri din bugetul propriu al judeţului Buzău. Autorităţile judeţene fac acum demersuri pentru recuperarea banilor.

pod vadu pasii 3Cel mai târziu in toamnă se va putea circula cu maşinile peste râul Buzău pe noul pod de la Vadu Paşii, în prezent aflat în construcţie. Este promisiunea autorităţilor buzoiene, care spun că lucrările avansează în ritm alert, în ciuda vremii nefavorabile. Lucrările la podul de la Vadu Paşii sunt supravegheate permanent de autorităţi, deoarece este un obiectiv vital pentru dezvoltarea zonei de proximitate a munipiului Buzau.

Noul pod peste râul Buzău este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei. Până acum însă, lucrarea a fost finanţată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Buzău. Autorităţile buzoiene speră că banii vor fi recuperaţi în acest an de la Ministerul Dezvoltării.

Podul de la Vadu Paşii a fost ridicat în 1886, de celebrul inginer Anghel Saligny, pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!