Verificări în spațiile publice-Polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni

Verificări în spațiile publice-Polițiștii au aplicat peste 200 de sancțiuni

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții de control au desfășurat acțiuni în vederea limitării răspândirii COVID-19.  Oamenii legii au fost dat peste 200 de amenzi.

Polițiștii au luat cu asalt spațiile publice, restaurantele, fast-food-urile, supermarket-urile, terasele si nu numai, pentru a se asigura că sunt respectate normele legale de prevenire a răspândirii COVID, în contextul prelungirii stării de alertă.

Au fost verificate peste 140 de societăți comerciale și legitimate 700 de persoane, iar polițiștii rutieri au oprit și verificat peste 200 de autoturisme și 20 de mijloace de transport în comun.

Într-o societate comercială din municipiul Buzău s-a constatat, în urma verificărilor, că magazinul era deschis și dupa orele 22:00, în ciuda regulilor impuse. Agentul economic  a fost sancționat cu o amendă de 2000 de lei.

O altă societate din Zilișteanca a avut parte de o vizită a polițiștilor, reușind să obțină o amenda în valoare de 2000 de lei. În acest caz, contravenția a venit în urma legitimării clienților, 4 dintre ei fiind depistați că nu dețin un certificat verde care să le permită prezența în incintă la momentul verificării.

Tot în acest context, au fost verificate și peste 260 de persoane aflate în carantină la domiciliu.

La finalul acțiunii, s-au adunat peste 200 de amenzi  în valoare de peste 78.000 de lei, din care 48 privesc unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și