Chiar dacă ne aflăm la jumătatea iernii, putem pofti, în continuare, la salata de crudități cu ceapă verde şi ridichi. Asta, deoarece în solariile agricultorilor din județul Buzău, producția de verdețuri este la nivel aproape similar ca în perioada verii.
Depozitul acestui fermier din Cochirleanca este aproape plin cu trufandale pregătite să ajungă la clienții din regiune. Deși sunt cultivate în extrasezon, recolta este de calitate și din belșug.
Aceasta salată uriașă, cu frunze fragede și gust intens, se vinde cu doar patru lei în piețe. Este un soi de salată adaptat pentru sezonul rece, rezistent chiar și la temperaturi care scad până la zero grade, fără a fi afectat. Fermierul buzoian cultivă salată verde pe o suprafață de 600 de metri pătrați, suficientă pentru a aproviziona piețele timp de mai multe săptămâni de acum înainte.
Legumicultorul buzoian promite că, până la sfârșitul iernii, va oferi tot ce e nevoie pentru o salată de crudități sută la sută românească. Ridichile roșii și ceapa verde sunt ingrediente esențiale.
Pe lângă ceapa și ridichile gustoase și sănătoase, buzoianul culege în continuare și ardei capia de solariile sale. Garantează că legumele sale cultivate în extrasezon sunt naturale și lipsite de chimicale. În plin sezon rece, ardeii capia recoltați în solarii încălzite sunt o surpriză pentru consumatorii din piețele românești.
Fermierii care au pariat pe tehnologiile de ultimă oră reușesc să mențină producția activă pe tot parcursul iernii și oferă legume proaspete, culese direct solarii. Salata, ceapa verde, spanacul, ardeii și ridichile de la producătorii locali au prețuri comparabile cu cele din supermarketuri, însă fermierii noștri susțin că diferența o face calitatea și prospețimea produselor.