Publicat la: 30.11.2016. 18:33 / 2.755 views

VERDE LA COMANDĂ. PRIMELE SEMAFOARE CU BUTON AU FOST PUSE ÎN FUNCŢIUNE

Intersecţia cu sens giratoriu din zona marilor centre comerciale este una dintre cele mai aglomerate din oraş. Pentru a se fluidiza circulaţia, Primăria a mutat trecerile de pietoni de pe bulevardul Unirii cu câteva zeci de metri mai departe de sensul giratoriu. Acestea vor fi prevăzute cu semafoare cu comandă, iar primul dintre ele a fost pus deja în funcţiune.

semafor-1Semaforul cu buton de la trecerea de pietoni de pe bulevardul Unirii, amplasată la câţiva zeci de metri de sensul giratoriu din zona centrelor comerciale, a fost pus în funcţiune.

La comanda pietonilor, acesta opreşte circulaţia autovehiculelor şi permite traversarea pe zebra.

În acest fel, circulaţia autovehiculelor nu va mai fi întreruptă ori de câte ori vreun pieton vrea sa traverseze . Odată cu instalarea noilor semafoare, trecerea se va face doar la anumite intervale de timp şi numai la comanda pietonilor.

De asemenea, pentru fluidizarea traficului şi pentru evitarea aglomeraţiei la orele de vârf şi, mai ales, în perioada sărbătorilor, vor mai fi luate şi alte măsuri de circulaţie.

Pentru a decongestiona străzile Frăsinet şi Chiristigii, în intersecţia dintre acestea a fost amplasat un sens giratoriu de mici dimensiuni. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!