Val de incendii, în Buzău. Instalaţiile de încălzire defecte, cauza principală a incendiilor

Val de incendii, în Buzău. Instalaţiile de încălzire defecte, cauza principală a incendiilor

Statisticile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău arată că, în lunile friguroase, aproape se dublează numărul incendiilor. Cele mai multe dintre aceste evenimente nedorite sunt cauzate de neglijenţa proprietarilor de case, care nu îşi întreţin corespunzător coşurile de fum sau instalaţiile electrice. Peste 40 de asemenea incendii au avut loc, de la începutul anului, în judeţul Buzău.

În ultimii ani, în lunile de iarnă, hornurile necurăţate sau instalaţiile de încălzire defecte constituie sursa principală de izbucnire a unor incendii. Aşa s-a întâmplat şi în această iarnă:  pompierii buzoieni au intervenit la numeroase incendii provocate de sobe defecte sau hornuri necurăţate. De la începutul anului și până acum, au avut loc 41 de incendii de case.

Cele mai multe dintre astfel de incidente sunt cauzate de neglijența proprietarilor de case, care nu își întrețin corespunzător coșurile de fum sau instalațiile electrice. Pentru  a preveni dezastrele, pompierii îi îndeamnă pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate.

Incendiul de la Potoceni, produs din cauza unui coș de fum deteriorat

Un incendiu care s-a produs pe fondul neglijenței proprietarilor este cel care a avut loc vinerea trecută, în localitatea Potoceni. Potrivit ISU Buzău, focul ar fi pornit de la coșul de fum deteriorat al uneia dintre cele două case distruse de incendiu. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu pierderea de vieți omenești, însă cele două locuințe au fost grav avariate, devenind nelocuibile.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și