VACCINAREA, CU BUNE ȘI RELE. EXPLICAȚIILE MEDICILOR EPIDEMIOLOGI

VACCINAREA, CU BUNE ȘI RELE. EXPLICAȚIILE MEDICILOR EPIDEMIOLOGI

Vaccinarea, cu bune și rele, pe înțelesul tuturor. Vorbim despre o scurtă lecție, predată de șefa epidemiologilor buzoieni, ieri, în fața directorilor de școli. Medicul Carmen Scîntei a vorbit despre avantajele și dezavantajele imunizării.

carmen scanteiÎn pledoaria sa, șefa Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău a ținut să atingă controversatul subiect al complicațiilor grave, apărute în mai multe situații, după administrarea cu ser de la AstraZeneca. La Buzău nu se poate vorbi, până acum, de astfel de cazuri, ci despre reacții adverse, firești în cazul administrării oricărui vaccin.

În cazul celorlalte două tipuri de vaccin utilizate în campania de imunizare, Pfizer și Moderna, nici atât nu ar fi motive de îngrijorare referitoare la eventuale efecte negative.

Cu toate acestea, medicul Carmen Scîntei a precizat că au fost înregsitrate deja cazuri, nu multe, în care câțiva buzoieni s-au infectat cu COVID, după ce au fost vaccinați. Există și aici câteva explicații.

Fără să ignore riscurile vaccinării asupra anumitor categorii de persoane, șefa epidemiologilor buzoieni, a precizat că, în balanță cu reacțiile adverse ce pot apărea la imunizare, efectele asupra sănătății sunt mai multe și uneori mai grave, dacă cineva se îmbolnăvește de noul coronavirus.

La nivelul județului Buzău, până astăzi au fost vaccinate aproape 70.000 de persoane. Mai mult de jumătate dintre acestea au primit deja a doua doză de ser anti-COVID. (Mihai Bunăziua)

[youtube]https://youtu.be/RvRtZXptB7U[/youtube]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și