Publicat la: 29.01.2019. 19:05 / 711 views

UTILAJ NOU LA URBIS. AUTO-GUDRONATOR DE 120 DE MII DE EURO

 „Gudronatorul” este un utilaj complex, folosit pentru emulsionarea suprafeţelor care urmează să fie asfaltate. Un astfel de utilaj a intrat zilele trecute în baza tehnică a societăţii Urbis Serv. Până acum, operaţiunea se executa cu utilaje manuale iar emulsia se încălzea cu ajutorul unui arzător cuplat la o butelie cu gaz lichefiat.

utilaj nou 1Strategia Primăriei de a dezvolta şi moderniza societatea Urbis Serv continuă şi anul acesta.

Zilele trecute, un prim utilaj complex a intrat în baza tehnică a societăţii şi va fi scos la lucru chiar din prima zi în care va fi demarat programul de asfaltări din acest an.

Capacitatea tancului pentru emulsie este de 4000 de litri, suficient pentru a acoperi o suprafaţă de mărimea străzii Horticolei.

Până acum, această operaţiune se făcea oarecum primitiv, cu utilaje manuale iar pentru încălzirea emulsiei erau folosite arzătoare ataşate la butelii cu gaz lichefiat.

Noul utilaj poate înlocui o întreagă echipă de drumari, cu o eficienţă infinit mai mare.

Pentru a folosi corect noul utilaj, cei care-l vor deservi vor fi pregătiţi de un specialist de la firma care îl produce.

Noul utilaj poate îndeplini mai multe funcţiuni. Curăţă suprafaţa cu ajutorul periei frontale, poate spăla carosabilul, pentru că dispune de rezervoare cu apă şi emulsionează suprafeţele pentru asfaltare.

De asemenea, poate fi folosit şi pentru udarea spaţiilor verzi de pe marginea străzilor, atunci când nu se toarnă asfalt.

Noul auto-gudronator este primul de pe lista de achiziţii din acest an şi a costat aproximativ 120 de mii de euro. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!