USL BUZĂU ŞI-A ÎNSCRIS CANDIDAŢII PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE. IATĂ CARE SUNT ACEŞTIA

USL BUZĂU ŞI-A ÎNSCRIS CANDIDAŢII PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE. IATĂ CARE SUNT ACEŞTIA

Un comentariu la: “USL BUZĂU ŞI-A ÎNSCRIS CANDIDAŢII PENTRU ALEGERILE PARLAMENTARE. IATĂ CARE SUNT ACEŞTIA

 1. Domnilor, iar il puneti pe liste pe Marian Ghiveciu? Cum este posibil, ca acest individ, care este un infractor cu zeci de dosare penale pe rol, sa reprezinte judetul si implicit cetatenii acestei tari? Parlamentarul PSD de Buzău Marian Ghiveciu (42 de ani), contracandidatul lui Cătălin Predoiu în alegerile din 2008 pentru un loc de deputat, a fost deferit justiţiei de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial.

  În acelaşi dosar au mai fost trimşi în judecată Nicolae Costache, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău şi membru în Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată şi Dumitru Borcan, şef al Compartimentului de Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei comunei Merei – judeţul Buzău şi membru în Comisia Locală Merei pentru aplicarea legilor fondului funciar, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial – în formă calificată şi fals material în înscrisuri oficiale – comisă în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu.

  Titluri de proprietate eliberate nelegal

  Potrivit rechizitoriului, în perioada 2005-2006, la instigarea lui Ghiveciu, Borcan şi Costache, profitând de funcţiile deţinute şi prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au contribuit la eliberarea în mod nelegal a două titluri de proprietate pentru terenuri în zone cu potenţial imobiliar, datorită vecinătăţii cu drumul european, în favoarea unor persoane care nu erau îndreptăţite să primească acele titluri de proprietate. În acest scop, Borcan a falsificat mai multe înscrisuri oficiale, emise de Primăria Merei şi înregistrate la O.C.P.I. Buzău. Ulterior, aceste terenuri au fost cumpărate de Marian Ghiveciu de la persoanele care au obţinut titlurile în modalitatea descrisă mai sus.

  Procurorii DNA susţin că persoanele care deţineau titluri de proprietate pentru terenurile respective, emise anterior în mod legal, au fost prejudiciate cu suma totală de 1.956.010 de lei. Totodată, avantajul patrimonial realizat în modalitate descrisă mai sus este de 3.247.945 de lei, reprezentând valoarea reală a terenurilor obţinute în baza actelor de proprietate emise nelegal şi cumpărate deMarian Ghiveciu.

  Sechestru pe bunurile celor trei acuzaţi

  În vederea recuperării prejudiciului cauzat şi confiscării speciale a avantajului patrimonial obţinut, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor trei inculpaţi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și