Urs la drumul mare la Harțagu. Comportament iresponsabil al șoferilor

Urs la drumul mare la Harțagu. Comportament iresponsabil al șoferilor

Apariția urșilor în zonele populate este din ce în ce mai normală în zilele noastre. Luni seara, în zona Hrțagu, pe drumul național 10, care face legătura Buzăului cu Brașovul, a fost văzut un exemplat. Surprinzătoare a fost, pe de o parte reacția ursului, care părea extrem de obișnuit cu oamenii, cât și reacțiile inconștiente ale șoferilor din trafic.

Mai nou, atunci când vorbim despre apariția urșilor, nu ne mai referim doar la păduri sau atacuri în gospodăriile oamenilor, ci și la apariții în zone mult mai aglomerate. Luni seara, un urs a petrecut zeci de minute într-o parcare pe drumul național 10, care face legătura Buzăului cu Brașovul, în zona Harțagu. Șoferii care l-au observat au oprit, iar unii dintre ei s-au apropiat periculos de mult pentru a putea obține o fotografie cât mai bună.

Așa cum se poate observa pe imagini, ursul nu pare să fie deranjat de prezența oamenilor, de claxoane sau de pietrele aruncate spre el.

Uimitoare este reacția șoferilor din trafic. Pe lângă faptul că s-au apropiat periculos de mult, au făcut și gălăgie foarte mare. Din fericire, ursul nu a reacționat, dar părea că așteaptă ceva de mâncare.

Oamenii din zonă spun că ursul s-a obișnuit să vină în parcare pentru că acolo sunt abandonate de turiști deșeuri ce sunt o sursă de hrană pentru animalele sălbatice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și