UPU Buzău, fără COVID

UPU Buzău, fără COVID

Lipsa cazurilor de COVID timp de două zile consecutive a adus eliberare la cea mai aglomerată secție a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Pentru prima dată de la începutul panedmiei, personalul de la UPU nu a mai internat pacienți cu coronavirus.  

Pentru medicii și asistentele de la UPU-SMURD Buzău, cele două zile consecutive în care nu au fost semnalate persoane infectate cu coronavirus au reprezentat o premieră de la începutul luptei împotriva dușmanului nevăzut.

Zilele fără confirmări de COVID au venit după o perioadă în care numărul noilor îmbolnăviri a scăzut considerabil.

În ciuda situației epidemiologie îmbucurătoare, medicii spun că e nevoie în continuare de precauție. Pe de altă parte, personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe mai are de-a face cu mai mulți pacienți care suferă de complicații la ceva timp după vindecarea de COVID.

Mai bine de un an, personalul medical de la cea mai aglomerată secție din Spitalul Județean de Urgență a trecut prin multe perioade critice. 

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău au fost înregistrate doar 3 cazuri noi de COVID. Rata de infectare a scăzut la 0.10 cazuri la mia de locuitori, cu doar 60 de îmbolnăviri semnalate în ultimele două săptămâni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și