Uniți prin sport. Showdown, sportul incluziunii sociale

Uniți prin sport. Showdown, sportul incluziunii sociale

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare al proiectului “Uniți prin sport”, o inițiativă a Asociației “Totul va fi bine”.  Proiectul este unic în România și este dedicat incluziunii sociale prin sportul Showdown, un echivalent al tenisului de masă clasic. Inițiativa vine în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere, oferindu-le șansa de a participa la activități sportive adaptate nevoilor lor.

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău a găzduit astăzi lansarea proiectului “Uniți prin sport”, proiect ce își propune să creeze oportunități pentru a desfășura activități sportive dedicate nevăzătorilor, care să ducă la incluziune socială, dezvoltare personală și o stare de sănătate mai bună.

Showdown este sportul pe care elevii nevăzători îl pot practica datorită acestui proiect unic nu numai în Buzău, ci chiar în România.

Bucuria adusă copiilor prin acest proiect este de nedescris.. Elevii pot practica un sport alături de colegii lor, se pot bucura de rezultate și reușesc să descopere faptul că o deficiență nu înseamnă un defect.

Copiii și tinerii și-au manifestat interesul de a practica acest sport la nivel de performanță, mai ales datorită faptului că începând cu anul 2024 Showdown va deveni sport paralimpic.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și