Publicat la: 26.11.2020. 19:27 / 350 views

UNITATE DE PRIMIRI URGENȚE NOUĂ. INVESTIȚIA MAJORĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN

Realizarea unei unități medicale la standarde europene a intrat în linie dreaptă. Concret, a început proiectarea clădirii urmând ca după  cele 6 luni, cât este termenul prevăzut în contract pentru această etapă, să fie dat ordinul de începere al lucrărilor la noua Unitate de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Buzău.

upuSute de pacienți ajung în fiecare lună la urgențe, iar condițiile de acum lasă de dorit, cea mai mare problemă fiind spațiul prea mic pentru fluxul de bolnavi.  O problemă pentru rezolvarea căreia conducerea unității medicale și autoritățile județene au găsit deja soluția: extinderea unității de primiri urgențe precum și dotarea cu aparatură modernă. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că s-a încheiat licitația pentru desemnarea constructorului care se va ocupa atât de proiectul tehnic al clădirii cât și execuția în sine. Mare parte din fondurile necesare vor fi asigurate de Consiliul Județean Buzău.

Etapa de proiectare are ca termen șase luni după care se poate trece la construcția clădirii. Întreaga lucrare ar trebui încheiată în 24 de luni, potrivit termenelor prevăzute în contractul semnat în urma licitației.

Unitatea de primiri urgențe trebuie să fie dată în folosință până în decembrie 2023. Extinderea presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală a Unităţii de Primiri Urgenţe la peste 1000 de metri pătraţi la parter şi aproape 1000 de metri pătraţi la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!