Publicat la: 29.08.2014. 16:18 / 4.112 views

ULTIMA SĂRBĂTOARE DIN ANUL BISERICESC. TĂIEREA CAPULUI SFÎNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL A UMPLUT BISERICILE

Aglomeratie mare astazi in oras, cu precadere in zona bisericilor, luate cu asalt de credinciosii care venisera la liturghia inchinata zilei “Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul”

bisericaDin pacate, multi dintre credinciosii care poposisera la biserica pentru a-l sarbatori pe “Ingerul pustiei” nu cunosteau nici faptele relatate de biblie, nici semnificatia zilei de astazi.

Supranumit “Îngerul pustiei”, cel amintit astăzi a fost un exemplu al austerității, ducînd o viață simplă și plină de lipsuri în pustiul Iordanului. Criticile aduse lui Irod Antipa i-au adus sfîrșitul prin decapitare, un exemplu al sacrificiului pentru credință.

Tăierea capului Sfîntului Ioan Boteătorului este ultima din anul bisericesc, care spre deosebire de cel civil, începe pe 1 Septembrie.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!