Final de Bacalaureat. Ultima probă, azi. Rezultatele, luni

Final de Bacalaureat. Ultima probă, azi. Rezultatele, luni

Astăzi s-a desfășurat ultima probă a examenului de bacalaureat. Candidații au avut de susținut proba la alegere a profilului și specializării. Peste o sută de absolvenți din județul Buzău nu s-au prezentat la acest ultim test scris. Pentru tinerii implicați în examen urmează cinci zile de așteptare, până la afișarea rezultatelor.

Prima sesiune a examenului de Bacalaurat s-a încheiat azi, cu proba la alegere a profilului și specializării. Odată ieșiți din examen, absolenții vor avea emoții doar în privința calificativelor pe care le vor obține la examenul de maturitate.

În funcție de profil, tinerii au putut alege între geografie, biologie, fizică, chimie, informatică, economie, logică, psihologie, sociologie sau filosofie. Geografia și Logica au fost, totuși, preferatele foștilor liceeni, pentru proba de azi. În ceea ce privește dificultatea ediției curente a examenului de Bacalaureat, mulți dintre tineri au opinat că toate cele trei probe scrise au fost abordabile. Surprinzător, Limba și literatura română a fost indicată de mulți tineri. Comedia lui Caragiale nu a adus foarte multe zâmbete printre candidați, mulți dintre aceștia anticipând, greșit, că vor avea de tratat o poezie, la subiectul cu cel mai mare punctaj.

Proba de azi a fost considerată, de asemenea, una cât se poate de facilă, mai toți candidații sperând, la ieșirea din săli, la un calificativ cât mai mare, care să contribuie la mărirea mediei.

Afișarea primelor rezultate este programată pentru ziua de 27 iunie, până la ora 12:00. În aceeași zi pot fi depuse și contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 1 iulie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și