Publicat la: 31.07.2015. 19:12 / 3.247 views

TROTUARE ÎNGUSTATE PENTRU LOCURI DE PARCARE. DUPĂ STRADA CARAIMAN URMEAZĂ ZONA CLUBUL POLIŢIŞTILOR.

Patruzeci de noi locuri de parcare vor fi create, in cel mult o luna, intr-una dintre cele mai aglomerate zone ale Buzaului. Edilii au aplicat aceeasi solutie ca pe Strada Caraiman, ingustarea spatiilor pietonale, dupa ce au primit reactii pozitive de la soferi.

lucrari 2Soluţia aplicată este una destul de simplă şi implică îngustarea spaţiului pietonal, care este generos în zonă. Astfel, se lărgeşte carosabilul şi se crează o bandă în plus, rezervată parcărilor oblice.

Edilii au procedat la fel şi la capătul Bulevardului Bălcescu, în intersecţia cu Strada Caraiman iar feedback-ul primit de la buzoieni a fost unul pozitiv. În planul de lucrări este cuprinsă şi reamenajarea spaţiilor verzi din zonă şi asfaltarea trotuarelor.

Graţie reconfigurării trotuarelor vor fi create aproximativ 40 de locuri de parcare şi se va fluidiza circulaţia din zonă.Lucrările vor dura cel mult o lună de zile

Reprezentanţii Urbis Serv  nu exclud aplicarea acestei soluţii şi în alte zone din oraş. Totul depinde, însă, de fondurile alocate de municipalitate.

(Andrei Solomon)

Exista 5 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. De ce Burada are ca masina serviciu o Dacia Logan Van (duba, nr. BZ13URB)? Ca sa poata sa isi aprovizioneze pe banii nostrii carciuma pe care o are pe bd. N. Balcescu colt cu M. Averescu?
  Nu mai bine privatizau Urbis-ul, dar atunci nu mai puteau fi sifonati banii asa de usor!

 2. DAN spune:

  Tataitule , de ce nu spui cate miliarde inghite Urbisul de la primarie prin astfel de lucrari ?
  Asta e, Burada este tot mai flamand si fura la disperare pe ultima carte.

 3. Nu inteleg de ce dureaza o luna de zile sa modifici o portiune de vreo 100 m lungime si vreo 2 m latime? Asa se cheltuie banii nostrii! Luna trece, leafa merge!

 4. vlad spune:

  Mergeti in Bucuresti, pe Sos. Colentina si o sa vedeti cum trebuiau sa procedeze. Parcarea este decupata din trotuar foarte mult, cu acces din prima banda, iar prima banda este folosita pentru circulatie. La fel este si in Mamaia. La noi de ce nu se fac lucrurile asa cum trebuie? Nu se vrea, nu se stie? Deci, ori este rea vointa, ori prostie!

 5. Vasile spune:

  Intentia este foarte buna, dar la noi este aplicata foarte prost. Din trotuar s-au renuntat doar la 1,5 – 2 m, ceea ce inseamna ca pentru a parca o masina de circa 4,5 m lungime, chiar si oblic, ai nevoie de mai mult spatiu, deci se va parca si pe prima banda si astfel nu se elibereaza mai mult loc pentru circulatia rutiera. In zona, trotuarul este foarte lat si ar fi trebuit sa renunte la circa 3,5 m din el si astfel prima banda ar fi fost libera. La fel s-a intamplat si pe bd. Stadionului (nu se numeste Caraiman), unde au taiat prea putin din trotuar iar prima banda este ocupata. Mai nou au fost trasate alte marcaje pe asfalt care au micsorat latimea celor doua benzi. Lucruri facute in stil Bosco & Burada.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!