Publicat la: 02.07.2020. 18:01 / 513 views

TROTUAR CA UN POLIGON OFF-ROAD. AVENTURĂ PENTRU PIETONI, PE TRANSILVANIEI

Pietonii  care sunt nevoiți să circule pe tronsonul din imediata vecinatate a fostului Liceu de Chimie, pâna în zona străzii Bazalt, riscă să-și rupă picioarele. De ani de zile, trecătorii care se aventurează pe Strada Transilvaniei trebuie să faca slalom printre gropile de pe trotuare sau chiar să circule pe marginea șoselei.

trotuar 1 trotuar 2

Mulți dintre pietonii care sunt nevoiți să tranziteze zona dintre fostul Liceu de Chimie și strada Bazalt își blesteamă zilele sau scapă, printre dinți, înjurături la adresa edililor buzoieni. Alții, care locuiesc în apropiere, s-au adaptat și, în timp, s-au obișnuit cu gropile din trotuare. Cum în zonă există mai multe magazine en-gros, un liceu și două stații de autobuz, porțiunea rezervată pietonilor este destul de traficată.

Unii pietoni preferă să meargă pe carosabil, numai pentru a evita craterele din trotuare. Într-o urbe care se dorește a fi europeană, oamenii sunt siliți să circule prin zone care aduc mai degrabă a poligon de off-road decât a pasaj pietonal.

De asemenea, riveranii sunt nemulțumiți din cauza calității deplorabile a trotuarelor din zonă. Unii chiar au încercat să le repare, în regie proprie.

Dacă în ale zone ale orașului au tot fost reabilitate atât trotuare cât și străzi, riveranii de pe Transilvaniei se simt neglijați. Asta în contextul în care municipalitatea încasează impozite și de la locuitorii din zonă. Sunt speranțe că fondurile europene ar putea da o nouă față străzii, dar nu se știe când ar putea fi demarate lucrările. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!