Publicat la: 22.03.2019. 19:10 / 1.066 views

TROFEUL „DUMITRU DAN”. PRIMA COMPETIŢIE DE ANDURANŢĂ DE LA BUZĂU

Trofeul „Dumitru Dan” este prima competiţie de anduranţă pentru biciclişti organizată la Buzău. Competiţia este organizată de Asociaţia Clubul Sportiv „Penteleu”, în parteneriat cu Muzeul Judeţean şi va avea ca însemne simbolurile globe-tratterului buzoian Dumitru Dan. Prima etapă a Trofeului va avea startul pe 6 aprilie şi se va desfăşura pe un traseu de 200 de kilometri.

manaila siteAnul trecut, Cristi Mănăilă a străbătut pe bicicletă cei 1440 de kilometri în cursa de anduranţă „Drumul Dunării” purtând însemnele globe-trotterului Dumitru Dan.

Anul acesta, se va desfăşura în premieră la Buzău Trofeul „Dumitru Dan”, organizat de Asociaţia Club Sportiv „Penteleu” în parteneriat cu Muzeul Judeţean Buzău.

Competiţia de anduranţă Trofeul Dumitru Dan se va desfăşura în mai multe etape şi va ieşi din graniţele judeţului Buzău.

Până acum s-au înscris concurenţi din Bacău, Prahova, Bucureşti şi, bineînţeles, din Buzău.

Se pot înscrie şi concurenţi din alte ţări pentru că Trofeul Dumitru Dan face parte din calendarul internaţional al randonneurilor francezi. 

Toate etapele competiţiei vor avea startul şi sosirea în faţa Muzeului Judeţean.

Traseul va trece şi prin Cislău, Vălenii de Munte şi Urlaţi iar cicliştii vor reveni la Buzău, după ce vor trece prin cel de-al treilea punct de control de la Castrul Roman de la Pietroasele.

În kitul de participare, concurenţii vor avea şi numerele de identificare, personalizate cu însemnele Trofeului Dumitru Dan.

Gradul de dificultate al Trofeului este unul mediu iar concurenţii vor trebui să îşi asigure singuri toate cele necesare parcurgerii traseului.

Ei vor trebui să-şi depaneze singuri bicicletele şi nu au voie să primească niciun fel de ajutor din afară.

La finalul Trofeului Dumitru Dan de anul acesta, în ziua de 1 noiembrie 2019, cicliştii care vor obţine cei mai buni timpi  vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate la Muzeul Judeţean Buzău. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!