Publicat la: 12.02.2019. 19:17 / 602 views

TRIBUNALUL BUZĂU, LA BILANŢ. CALIFICATIVUL “EFICIENT” PENTRU ANUL 2018

În prezenţa unor judecători de la CSM şi a responsabililor de la Curtea de Apel Ploieşti, conducerea Tribunalului Buzău a prezentat raportul de activitate pe anul trecut. Din cauza numărului insuficient de magistraţi, a crescut încărcătura de dosare, fapt care s-a reflectat şi la nivelul unor indicatori de performanţă. Tribunalul a primit calificativul “eficient.” 

avocati 1La şedinţa de prezentare a bilanţului pe 2018 au participat doi membri din partea C.S.M., dar şi fostul şi noul preşedinte al Curţii de Apel Ploieşti, instanţă superioară celei de la Buzău. Anul trecut, peste 11.000 de cauze au fost pe rolul Tribunalului, dintre care 7.500 au fost procese noi. În aceste condiţii, încărcătura medie a fost de peste 600 de dosare pentru fiecare judecător.  

Din toate sentinţele atacabile pronunţate la Tribunalul Buzău, doar pentru 35% dintre acestea au fost formulate contestaţii. La instanţa superioară, indicele de desfiinţare a deciziilor de la Tribunalul Buzău a fost cu puţin peste 3%. 

Preşedintele Tribunalului, judecătorul Adrian Nicolae, le-a adresat rugămintea invitaţilor să sprijine instanţa buzoiană, în demersul de a rezolva criza de magistraţi.

Noul preşedinte al Curţii de Apel, judecătorul Andra Corina Botez, le-a transmis magistraţilor buzoieni să aibă o conduită profesională de calitate, astfel încât să contribuie la îmbunătăţirea imaginii Justiţiei.

Statul de funcţii de la Tribunalul Buzău este prevăzut cu 32 de judecători. În 2018 au fost activi 27 de magistraţi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!