TRENUL VA OPRI ÎN BARIERA PLOIEŞTI. STAŢIE INTERMODALĂ ÎN POLIGONUL AUTO

TRENUL VA OPRI ÎN BARIERA PLOIEŞTI. STAŢIE INTERMODALĂ ÎN POLIGONUL AUTO

Din proiectul pe bani europeni pentru reabilitarea şi modernizarea bulevardului Unirii face parte şi construirea unei staţii intermodale în Bariera Ploieşti. Aici va funcţiona o haltă de tren şi o autogară pentru transportul judeţean de persoane. Călătorii sosiţi în Buzău vor putea folosi mijloacele de trasport urban sau biciclete închiriate pentru a ajunge în toate zonele oraşului.      

cale ferataConstruirea sensului giratoriu care asigură accesul la noul hipermarket deschis de curând în Bariera Ploieşti a afectat şi poligonul auto.

O parte din suprafaţa terenului special amenajat pentru pregătirea practică a candidaţilor pentru obţinerea permisului auto a fost ocupată de bucla carosabilului.

În curând, poligonul auto va dispărea, pentru că Primăria are deja planuri în legătură cu această locaţie.

În afara haltei pentru transportul feroviar, aici va fi amenajată şi o autogară pentru transportul judeţean de persoane.

Călătorii sosiţi la Buzău cu trenul sau cu autobuzul vor putea ajunge în toate zonele din oraş cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

De asemenea, aici va funcţiona şi o staţie modernă de unde vor putea fi închiriate biciclete, pentru că, în zonă vor fi construite primele piste de biciclete care vor fi multiplicate în timp pe întreg teritoriul municipiului.

Poate că ar fi bine ca Primăria să găsească posibilitatea de a construi la poarta oraşului şi o parcare generoasă pentru autoturisme pentru ca persoanele care ajung la Buzău să le poată lăsa acolo şi să apeleze la transportul în comun.

Ar fi o soluţie eficientă atât pentru descongestionarea traficului rutier în oraş, cât şi pentru diminuarea poluării din urbe. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și