Trei derbiuri, în primele trei etape. Buzăul le va întâlni pe Hermannstadt, U Cluj și Poli

Trei derbiuri, în primele trei etape. Buzăul le va întâlni pe Hermannstadt, U Cluj și Poli

Început de foc, în noul sezon, pentru FC Buzău. Primele trei etape aduc trei întâlniri cu echipe care, teoretic, aspiră la promovarea în Liga Întâi, Hermannstadt, Universitatea Cluj și Poli Timișoara. Prima etapă a Ligii Secunde este programată să se dispute pe 31 iulie.

FC Buzău nu s-a numărat printre cele mai norocoase cluburi, la tragerea la sorți a programului sezonului 2021-2022 al ligii secunde.  Elevii lui Cristi Pustai vor întâlni, în primele trei etape, trei echipe care și-au propus promovarea. Buzăul se deplasează la Sibiu, pentru partida cu Hermannstadt, urmând să joace acasă, o săptămână mai târziu, cu Universitatea Cluj. Pe 14 august, urmează o deplasare lungă, la Timișoara, pentru meciul cu Poli.

În ceea ce privește formatul competițional al ligii secunde, sistem “fiecare cu fiecare”, dar fără meciuri disputate tur-retur, buzoienii au fost de asemenea, ghinioniști. Practic, aproape toate meciurile disputate în deplasare vor fi contra unor cluburi de tradiție, grupări ce aspiră la promovare. FC Buzău va juca “afară” cu Hermannstadt, Poli,  Dunărea Călărași, Csikszereda, CSA Steaua și Petrolul, partide în urma cărora șansele de a scoate puncte sunt destul de mici.

Dintre cluburile tari ale ligii secunde, Buzăul va juca acasă cu Universitatea Cluj și Metaloglobus. În schimb, zestrea de puncte a grupării din Crâng poate fi sporită, în urma întâlnirilor de pe teren propriu cu AFC Astra, Unirea Dej, Slobozia.

Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției , play-off sau play-out.

Primele șase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off care se va juca, de acceastă dată, pe sistemul  tur-retur, rezultând, astfel, încă 10 meciuri pentru fiecare echipă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și