Publicat la: 09.10.2018. 18:22 / 613 views

„TOŢI AJUNGEM ACOLO”. CRIZA LOCURILOR DE VECI ESTE PE CALE DE A FI REZOLVATĂ

De mai mulţi ani, municipiul Buzău se confruntă cu o adevărată criză a locurilor de veci. Cele patru cimitire municipale administrate de Urbis Serv sunt tixite şi doar în cimitirul Sfântul Gheorghe ar mai fi  încă ceva locuri libere. Singura soluţie pentru a ieşi din acest impas este aceea de a se construi un nou cimitir municipal, de capacitate mare.      

cimitirPrimăria municipiului Buzău se confruntă de mulţi ani cu o criză a locurilor de veci, pe care încearcă să o gestioneze cât mai corect.

Chiar dacă foarte mulţi buzoieni au deja locuri de veci moştenite din tată-n fiu în cimitirele parohiale şi municipale, au rămas destui care solicită locuri pentru morminte.

Singura soluţie pentru a rezolva această criză, cel puţin pentru viitorul apropiat, ar fi construirea unui nou cimitir municipal, de mare capacitate.

Primăria a făcut toate demersurile pentru a obţine terenul necesar şi dispune şi de banii necesari pentru construirea lui.

Pentru a rezolva vremelnic situaţia, în anii trecuţi a fost mărit cu câteva sute de locuri cimitirul Sf. Gheorghe, cel mai mare din oraş, locuri care sunt aproape epuizate.

Dacă terenul aflat în proprietatea Garnizoanei Buzău va fi cedat municipalităţii şi dacă se va obţine şi binecuvântarea Arhiepiscopiei, Buzăul ar putea avea un cimitir nou în viitorul apropiat. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!