Tot cu play-off, la Liga a IV-A. Sistemul a fost agreat de toate cluburile

Tot cu play-off, la Liga a IV-A. Sistemul a fost agreat de toate cluburile

Faptul că sezonul trecut a fost foarte echilibrat iar suspansul a fost menținut până aproape de finalul campionatului a constituit motivul principal pentru menținerea sistemului play-off/play-out la Liga a IV-A. Sezonul 2024-2025 va aduce din nou o singură serie, formată din șaisprezece echipe cu un calendar compus din cincisprezece etape, la capătul cărora se va întocmi clasamentul final.

Primele opt clasate se vor califica în play-off, acolo unde se va juca tur-retur, fiecare cu fiecare, rezultând paisprezece etape. De menționat, echipele vor întra în play-off cu toate punctele acumulate în sezonul regular, spre deosebire de Superliga, acolo unde numărul punctelor se înjumătățește

Echipa clasată pe primul loc la finalul play-off-ului va fi declarată campioană județeană și va reprezenta Buzăul la barajul de promovare pentru liga a III-A.

La polul opus, cluburile clasate pe locurile 9-16 vor juca play-out, tot pe sistem tur-retur, locurile 6-8 urmând să retrogradeze direct în Liga a V-a. Locul 5 va da barajul pentru menținere/promovare. Prima clasată din play-out va participa la turneul Supercupei Județene.

La finele ediției trecute de campionat, Voința Lanurile a fost desemnată campioana județeană, fiind primul club care câștigă Liga a IV-a, în acest sistem cu play-off. Din păcate, cei de la Lanurile au pierdut barajul de promovare, disputat împotriva celor de la CSM ADJUD.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și