Toamna Buzoiană. Ex-ministrul Daea, invitat de onoare.

Toamna Buzoiană. Ex-ministrul Daea, invitat de onoare.

”Toamna Buzoiană”2021 a debutat sâmbăta trecută cu dreptul. Târgul a fost plin cu produse agro-alimentare frumoase și sănătoase, care vor fi schimbate în fiecare zi, cu altele, culese proaspăt. Grătarele sfârâie neîncetat, halbele au guler atât cât trebuie iar mustul se înăsprește pe zi ce trece. Timp de o săptămână, buzoienii sunt așteptați la Târg cu câte un spectacol în fiecare seară.

După ce, anul trecut, deja tradiționala sărbătoare a recoltei ”Toamna Buzoiană”, nu a putut fi organizată din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemia de Covid, anul acesta cel mai mare târg agro-alimentar din Buzău a fost redeschis.

Invitat de onoare al evenimentului a fost ex-ministrul Agriculturii, Petre Daea, care are o admirație neobosită pentru oamenii Buzăului și, mai ales, pentru producători, cei care ne asigură hrana tuturor.

Fostul ministru se bucură de același respect din partea fermierilor, a cetățenilor, dar și a autorităților locale pentru proiectele pe care și-a pus semnătura pe vremea când conducea Ministerul Agriculturii.

Printre ele, a aprobat și înființarea Băncii de gene de la Buzău care, cu o întârziere de doi ani, pare să își înceapă activitatea.

Peste 100 de producători din tot județul au adus la cea mai mare piață agro-alimentată a județului cele mai proaspete, mai frumoase și mai sănătoase fructe, legume și zarzavaturi, dar și produsele obținute din ele.

Deschiderea oficială a fost făcută de primarul Toma, alături de organizatorii evenimentului și de invitații săi.

Mai sunt câteva zile până la Referendum, așa că înființarea Buzăului Mare a fost subiectul prioritar al discursurilor către buzoieni.

Chiar și Petre Daea a abordat subiectul după ce, mai întâi i-a salutat pe producătorii buzoieni și i-a felicitat pentru munca lor.

Directorul Direcției Agricole a ținut să-i asigure pe toți cei care au venit, în principal, pentru a face aprovizionarea de iarnă, că în târg vor găsi doar produse sănătoase și la prețuri bune.

În fiecare seară, la Toamna Buzoiană vor fi spectacole de muzică populară susținute de artiștii buzoieni și de invitați foarte cunoscuți.

În prima seară, Taraful de la Clejani a ținut capul de afiș dar, fără Viorica, sufletul trupei, care a contactat o formă de Covid mai ușoară și este internată la București.

Margherita, fiica ”Clejanilor”, care a moștenit o parte din talentul părinților , a reușit să-i țină locul mamei sale în spectacol și a primit aplauzele spectatorilor.

Buzoienii sunt așteptați la ”Toamna Buzoiană” zi de zi, să petreacă împreună la un mic și la o cană cu must și să se bucure de spectacolele oferite de Municipalitate și de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și