TESTELE DIN ȘCOLI, IRELEVANTE? D.S.P. PREFERĂ PROBELE SIGURE

TESTELE DIN ȘCOLI, IRELEVANTE? D.S.P. PREFERĂ PROBELE SIGURE

Autoritățile buzoiene din sănătate nu privesc cu ochi buni introducerea testelor rapide în școli, chiar dacă decizia a fost luată de comun acord între ministerele Sănătății și Educației. Explicația este simplă: modul de utilizare a testelor poate duce la rezultate false. Soluția? Probe prelevate în cele mai bune condiții.

scolari 1Reprezentanții D.S.P. susțin că testarea în școli, cu mijloacele puse la dispoziție de autoritățile centrale, nu a fost până acum de mare ajutor, în încercarea de a limita răspândirea virusului. Dimpotrivă, spun medicii. Uneori, un astfel de test, cu probe recoltate greșit, poate da peste cap o anchetă epidemiologică. 

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică consideră că variantele mai sigure ar trebui aplicate ca metode în depistarea cazurilor de COVID.

În acest context, responsabilii de la D.S.P. propun în continuare o colaborare practică, mediată de autorități, cu părinții, care să fie de acord cu recoltarea de probe pentru copii, în condiții de eficiență mai mare. 

În acest moment, școlile sunt închise, elevii fiind în vacanță. La revenirea de după Sărbătorile Pascale, dacă nu vor fi alte decizii între timp, se va aplica aceeași metodă de testare rapidă, în cazurile suspecte de COVID. (Mihai Bunăziua)

[youtube]https://youtu.be/Pt24Kw2N_lQ[/youtube]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și