Teroare la Gura Teghii din cauza urșilor. Animalele caută hrană prin grajdurile sătenilor

Teroare la Gura Teghii din cauza urșilor. Animalele caută hrană prin grajdurile sătenilor

Doar câteva săptămâni de liniște au avut sătenii din Varlaam, comuna Gura Teghii, după ce toată toamna au fost vizitați de o ursoaică și puii ei, atrași de mirosul fructelor din livezi. Urșii au revenit la marginea localității, spre surprinderea oamenilor, care cred că acum sălbăticiunile caută hrană prin grajdurile cu animale domestice.

O localnică din Gura Teghii a postat pe Facebook, zilele trecute, un filmuleț în care apar trei urși, mama și puii ei, în timp ce traversează o pajiște de pe raza satului Varlaam.

Pentru a ține ursii departe de grajdurile cu animale, oamenii au pornit o drujbă cu gândul că zgomotul le-ar speria. Pare că ursoaica și puii ei nu sunt deranjați, animalele reacționând abia la auzul unor strigăte.

Localnicii cred că, cel mai probabil, este vorba despre aceeași familie de urși care, în august și septembrie, dădea iama în livezile din Varlaam pentru a se hrăni cu prune. Ursoaica și puii veneau zilnic în apropierea gospodăriilor, atrași de mirosul fructelor coapte.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și