Termen de îngropare. Măsuri drastice anunțate de Primar

Termen de îngropare. Măsuri drastice anunțate de Primar

De ani de zile se pune problema păienjenișului de cabluri care au prins orașul ca într-o plasă. Primăria a construit canalizații subterane pe străzile reabilitate recent și va continua amenajarea lor și în alte zone ale orașului. Au fost transmise notificații către operatorii de rețea să coboare toate cablurile aeriene în subteran.

Problema cablurilor aeriene care împânzesc cerul Buzăului este una veche și se pare că este și greu de rezolvat.

Primăria a construit canalizații pe străzile reabilitate de curând și le-a pus în vedere operatorilor de rețele să coboare cablurile de pe stâlpi în subteran.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații solicită Primăriei unele modificări în regulament înainte de a aproba solicitările de la Buzău.

Negocierile cu ANCOM sunt în derulare pentru adoptarea celei mai bune formule, atât pentru îngroparea cablurilor, cât și pentru ca operatorii de rețea să nu se considere nedreptățiți.

Primarul Toma este mai drastic în măsurile pe care afirmă că le va pune în aplicare dacă nu va fi respectat termenul până la care ar trebui să fie îngropate toate cablurile din zonele cu canalizații.

Coborârea kilometrilor de cabluri de pe stâlpi ar mai lumina cerul de deasupra orașului și ar fi pe placul buzoienilor, desigur, cu condiția ca operatorii să nu fie nedreptățiți.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și